Πολυεστερική Μεμβράνη

PVC - PVDF

Το PVC εφαρμόζεται παραδοσιακά στις εφελκυόμενες κατασκευές ως πρώτη ύλη. Η επίστρωση PVDF είναι μια από τις πλέον καινοτόμες πρώτες ύλες επικάλυψης έκτης γενιάς.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ευέλικτο και εξαιρετικής αντοχής αδιάβροχο υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον στην κατασκευή προεντεταμένων μεμβρανών στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

Το κυρίως υπόστρωμα της μεμβράνης κατασκευάζεται από τη σύνθεση ινών πολυεστέρα και γυαλιού.

Εν συνεχεία το υλικό εμπλουτίζεται από υφασμένα υποστρώματα ινών τα οποία επικαλύπτονται και στις δύο πλευρές του υφάσματος από ρητίνες PVDF. Το αποτέλεσμα είναι ή βιομηχανοποίηση του υφάσματος σε υποστρώματα με ξεχωριστές μηχανικές ιδιότητες όπως αντοχή στον εφελκυσμό, στο σχίσιμο, στην θερμότητα κ.α. Το υλικό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό ενώ η επίστρωση PVDF εξασφαλίζει μακρόχρονη αντοχή στις καιρικές συνθήκες, στην ατμοσφαιρική ρύπανση, στην ηλιακή ακτινοβολία κ.α.

Λόγω της εξαιρετικής αντοχής στις καιρικές συνθήκες, το PVC-PVDF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την απαίτηση συντήρησης.

Οι μηχανικές και αντιρρυπαντικές ιδιότητες των μεμβρανών PVDF συνεχώς βελτιώνονται με αποτέλεσμα η εργοστασιακή εγγύηση του υφάσματος να ξεπερνάει τα 15 και πολλές φορές τα 20 έτη.